24.8.13

kim ulan bizi buna alıştıran pezevenk?

sokakta müzik yaparak üç-beş kuruş sigara parasını çıkaran insanlar, insan gibi insanlar. takdir ediyorum. hep bir parça onlardan olmak istemişimdir. ama ben sigara değil puro içerim, haftada bir puro ancak alırım o parayla. sahi haftada bir puro bile içemiyorum zaten. dolar 2 lira.

sokakta müzik yapan insanların şarkı sözleri bazen sıradışı olabilir. içerisinde "yavşak", "pezevenk" gibi sözler olabilir. ve eminim sokakta reytingi en yüksek şarkılar da bunlardır. sokak sanatçısının yanından geçen bir grup genç bu tarz bir şarkıyı alkışlarla destekleyerek dinler. en çok bu tarz şarkılar talep görür.

bu videodaki sokak sanatçıları çocuklar, televizyoncuları görünce sokakta en çok rağbet gören şarkıyı seslendirmeyi seçmişler diye düşünüyorum. ama bu tarz şarkıları televizyonda göremeyiz. çünkü televizyonda bu tarz bir şarkı görürsek şikayet ederiz. rtük'e falan ne bileyim, elimiz telefona uzanıverir işte. niye hiç anlamam. sokakta ilgi gösteren kitle aynı şarkıyı televizyonda "tü kaka" diye iteliyor. çocuklarımız kötü etkilenir diye mi? o halde çocuklarımızı sokağa da çıkartmayalım. anasının karnından çıkmasın.