1.9.13

anagramedya'nın film yayınlama politikası

anagramedya imzalı filmler montajlanıp oyuncularına ve emeği geçen diğer insanlara ulaştırılıyor. bu işlem genellikle elektronik posta veya anagramistler'in gizli facebook grubu üzerinden gerçekleşiyor. filmde en küçük rolü olan oyunculara kadar herkes "uygundur, yayınlayalım" deyince film anagramistler'in youtube sayfasında yayınlanıyor bu yayın diğer platformlara embed ediliyor.

gönül ister ki filmde rızası olmadan görünenlere de (film çektiğimizin farkında olmadan arkadan geçen insanlar falan) soralım "abi, abla yayınlayabilir miyiz?" diye ama takdir edersiniz ki bu mümkün değil. fakat elbette çok zor bir sahne değilse tekrar çekmeyi deniyoruz. zor bir sahne ise anonim kişileri elimizden geldiğince montajda silmeye çalışıyoruz.

mesela az önce montajını bitirdiğim "film dediğin" adlı 1 dakikalık kısa filmi, filmde rol alan tüm oyunculara gönderdim. hepsinden aracısız "uygundur" mesajı almayı bekliyorum. en geç 2 gün içerisinde olumlu veya olumsuz yanıtlar bana ulaşır ve "film dediğin" adlı filmin akıbeti kesinleşir.