14.12.13

youtube ile canlı yayın yaptınız mı?

söyleyecek çok şeyi olan insanları genellikle dinlemeye çalışmışımdır. bazen kendimi de söyleyecek çok şeyi olan biri olarak görürüm. üniversite radyosuna yayın yapmak için başvurduğumda anlatacak çok şeyim vardı.

üniversite radyosu olduğu için teknik sorunlar oluyordu. sesli katılımcı alamıyorduk. kasıntı bir dinleyici arayüzü kullanıyorduk. üstelik hatrı sayılır miktarda para ödüyorduk. sonra bu işi bedava yapacak yığınla web uygulaması buldum ama hiçbiri vaad ettiği performansı sergileyemiyordu. yine bu sorunu da google çözdü.

youtube.com/upload sayfasındaki g+ ile canlı yayın uygulamasını merak ve heyecanla denedim. şimdiye kadar karşılaştığım en kapsamlı ve en aklı başında canlı yayın uygulaması bu. üstelik bedava.
ekran alıntısı
bu düğmenin altında herkes için devasa bir prodüksiyon yatıyor. yayınınıza isim veriyorsunuz ve konuk etmek istediğiniz arkadaşlarınızı davet ediyorsunuz sonra kulaklık veya webcam mikrofonu gibi basit mikrofonlarla bile dilerseniz görüntülü dilerseniz sadece sesli yayınlar, söyleşiler yapabiliyorsunuz. illa yayın amaçlı değil, konuklarla kendi aranızda muhabbet etmek amacıyla da bu uygulamayı kullanabiliyorsunuz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder