31.12.13

yerçekimi enerji kaynağı olabilir mi?

bu sorunun yanıtı şimdilik üzücü. hayır. yerçekiminden enerji elde edilemiyor. yer çekiminden enerji elde etmenin tek yolu hidroelektrik santraller, "bunlar birebir yer çekiminden elektrik üretir. yüksek havzada toplanmis olan su daha alçaktaki bir havzaya akıtılırken potensiyel enejisini kinetik enerjiye çevirir ve bu da santraldeki tribünler aracılığıyla elektriğe çevrilir." (sur la lune / ekşi sözlük)

havuz teorisi

benim de bir teorim var. yerçekiminden yararlanarak bahçedeki havuzun atık suyunu bitkileri sulamak için kullanmanın en pratik yolunu bulmaya çalışıyorum. havuzun tıpası çekildiğinde 1. borudan aşağı kayarak ivme kazanan su 2. boruyu tırmanabilecek hıza ulaştığı yerde 2. boru bağlanacak. aşağıdaki çizim temsilidir. çalışmaz. 1. boru çizimdekinden çok daha uzun olmalı. ama şimdi düşününce 1. borunun derinliğini artırmadan suyun hızını artırmanın mümkün olmayacağını düşünmeye başladım.
çize çize çizmeyi de öğreneceğim hacı.
sonuç olarak şimdilik çok büyük harcamalar yapmadan yerçekimini enerjiye dönüştüremiyoruz. ama elbet bir gün insan yerçekimini kendi lehine kullanmayı başaracak. akar yakıt baronları ve mafyaların alternatif araç yakıtı bulan insanları öldürmediği bir gün gelecektir elbet.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder