6.2.14

dünyalıların üreme tutkusu #2 rol model meselesi

bana göre insanların bilinçaltında en çok alan tutan kısım üreme içgüdüsüdür. insan çok küçük yaşlarda kendini içten içe üremeye konsantre etmeye çalışıyor. rol model seçimi konusunda da bunu görüyoruz.

rol model olarak karşı cinsten birini seçene rastlamadım henüz. burdan yola çıkarak insan rol modeline benzemeye çalışarak kendini anneliğe/babalığa hazırlıyor.

örneğin, küçük yaştan beri araba sürmeye hevesli bir erkek çocuğunu ele alalım. bu çocuğun araba sürmeye hevesli olmasını birkaç farklı şekilde izah edebiliriz. babasını, dayısını, amcasını veya etrafındaki bir başka babayı veya baba adayını kendi rol model olarak seçmiştir ve bu modelin en belirgin özelliği araba kullanıyor oluşudur. çocuk belki de farkında bile olmadan kendine şunu diyordur "araba kullanabilirsem baba olmam için önümde engel kalmaz"

yazarken aklıma geldi, kuzenimlerimden biri motosiklet (veya motor) tutkunudur. etrafındakiler taşıt namına dört tekerli düşlerken bizimkisi iki tekerli düşler. bu kuzenimin babası da gençliğinden beri motosiklet tutkunudur. dört tekerli yerine hep iki tekerliyi tercih eder. işte sıradan görünen bu rol modelcilik konusunu kişinin bilinçaltındaki üreme içgüdüsüne, tutkusuna bağlıyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder